A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Örök nyugalomra helyezték Raisza Gorbacsovát<br/>

Vágólapra másolva!
Csaknem ezer ember, köztük orosz és külföldi méltóságok vettek részt a volt orosz first lady, Raisza Gorbacsova temetésén. Az oroszországi reformokat elindító Mihail Gorbacsov 67 éves korában, leukémiában elhunyt feleségét az előkelő moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezték örök nyugalomra.
Vágólapra másolva!

Raisza Gorbacsova hétfőn hunyt el heveny fehérvérűségben a németországi Münster klinikáján. Mihail Gorbacsovval 46 éven át voltak házasok.

Előzőleg az orosz kulturális alap épületében - ott, ahol szerdán emberek tízezrei vettek búcsút a Szovjetunió egykori első asszonyától - tartották meg a végső polgári búcsúztatást. A megözvegyült Mihail Gorbacsovnak és családja tagjainak részvétét nyilvánította az orosz politikai, társadalmi és kulturális élet számos vezető személyisége, köztük Naina Jelcina, az orosz elnök felesége is.

Az első csinos orosz elnökné.

Az első csinos orosz elnökné.

Kohl, aki 1990 tavaszán egy kaukázusi üdülőhelyen állapodott meg Gorbacsovval a német újraegyesítés feltételeiről, a könnyeivel küszködve méltatta "a férjét minden körülmények között támogató", "a véleményét szenvedélyesen képviselő" Raiszát.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz államfő és Szergej Ling kormányfő mellett két korábbi orosz miniszterelnök, Jevgenyij Primakov, illetve Szergej Sztyepasin is személyesen nyilvánította részvétét csütörtökön a Gorbacsov család tagjainak.

Raisza Gorbacsovát az 1524-ben alapított novogyevicsi kolostor régi temetőrészében helyezték örök nyugalomra. A novogyevicsi kolostor a moszkvai vallási vezetők és a nemesség hagyományos temetkezési helye volt, s a XIX. század elejétől már az orosz értelmiség kiemelkedő személyiségeinek nyughelye is.

(MTI)

Ajánló:

Még nem is hallott róla? Kattinson! (angolul)

Korábban:

(1999.09.20.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!