Fizetésemelést követelnek az ausztrál Mikulások <br/>

Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Mikulások elégedetlenek azzal az órabérrel, amelyet hét év óta kapnak munkájukért és a szezonkezdet előtt béremelést követelnek - írta vasárnap a "The Sun-Herald" című napilap.
Vágólapra másolva!

A "fehérszakállúak" nevében Garry Benham képzett Télapó elmondta: kollégáival kevesli a 13 dolláros órabért, azt 18 dollárra szeretnék feltornászni. Egyelőre még nem tudni, hogy követelésük sikerrel jár-e, miután a Télapóknak nincsen semmilyen érdekvédelmi szervezetük. "A húsvéti nyulakkal mégsem alakíthatunk szakszervezetet!" - jegyezte meg a Mikulás-szóvivő.

Benham, aki tizennégy éve dolgozik Télapóként, meglehetősen negatív képet festett az áruházi Mikulások nehéz munkakörülményeiről. A Mikulások szeme gyakran begyullad a fényképezőgépek vakujától, lábuk megfájdul a sok gyaloglástól, s az sem ritka, hogy a gyerekek nem fülig érő szájjal, hanem hisztizve várják az ajándékcsomagot hozó Télapót. Előfordult az is, hogy az ijedt gyerek lepisilte a Mikulást. Mindehhez jönnek még az időjárási körülmények, hiszen Ausztráliában decemberben tombol a nyár és a Mikulások úgy érzik magukat a hatalmas szakáll és a piros öltöny alatt, mint a szaunában.

Benham, aki nemcsak maga aktív Télapó, hanem újoncokat is kiképez, arra is felkészíti növendékeit, hogy miként válaszoljanak a gyerekek olyan kényes kérdéseire, mint például "mikor jön vissza a papa a mennyországból?"

Benham a megpróbáltatások ellenére is szívesen ajánlja a Mikulás-szakmát mindazoknak, akik szeretik a gyerekeket, mert szerinte nincs szebb dolog annál, mint amikor a csöppségek legféltettebb titkaikat, kívánságait megosztják a nagyszakállú, pirosruhás Télapóval.

(MTI)

Ajánló:

(Angol nyelven.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről