Az időjárás kedvez az orosz tengeralattjáró mentőinek <br/>

Vágólapra másolva!
A Kurszk legénységének kimentésére tett kísérletek csütörtök estig nem hoztak eredményt, noha immár négy mentőegység próbálkozik felváltva azzal, hogy a tengerfenéken fekvő atom-tengeralattjáró vészkijárataihoz tapadjon. Az időjárás jelenleg kedvez a mentőknek, és a meteorológiai előrejelzés szerint várhatóan pénteken is csendes marad az óceán.
Vágólapra másolva!

A Kurszk legénysége csütörtökön semmiféle életjelt nem adott magáról, de a mentők ennek ellenére folytatják próbálkozásaikat. A Kurszk balesetének helyszínére még csütörtökön kifut a "Csabanyenko admirális" nagy tengeralattjáró-elhárító hajó, fedélzetén Vlagyimir Kurojedov flottatengernaggyal, az orosz haditengerészet főparancsnokával.

Kurojedov - aki a katasztrófa okait vizsgáló kormánybizottság szeverodvinszki ülésén vett részt - személyesen hangolja majd össze a mentési munkálatokat, amelyekben szombattól, illetve vasárnaptól norvég és brit egységek is részt vesznek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök este
telefonbeszélgetést folytatott Tony Blair brit miniszterelnökkel, s a fő téma az orosz atom-tengeralattjáró balesete volt. Putyin köszönetet mondott a London által felajánlott segítségért, illetve a brit vezetés által kifejezett együttérzésért és támogatásért.

(MTI)

Ajánló:

Hírek a mentésről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!