Holttestet találtak a Kurszkon<br/>

Vágólapra másolva!
Megtalálták az első holttestet az elsüllyedt tengeralattjárón. Eközben orosz katonai források azt állítják, hogy egy idegen tengeralattjáróról származó darabokat találtak a szerencsétlenül járt Kurszk nevű atom-tengeralattjárótól mintegy 330 méterre.
Vágólapra másolva!

A Kurszk egyik tengerészének holttestére bukkantak az elsüllyedt tengeralattjáró 9-es szektorában, a menekülőzsilip közelében - jelentette az RTR tévétársaság helyszíni tudósítója.

A norvég mélytengeri búvárok már kinyitották a Kurszk hátsó mentőzsilipkamrájának alsó ajtaját. A norvégok szerint a Kurszk atom-tengeralattjárón nincs túlélő. A hajó belsejét elárasztotta a víz.


Norvég búvárok mentés közben
Fotó: Reuters

A brit védelmi minisztérium hétfőn tagadta azt az orosz állítást, amely szerint a szerencsétlenül járt Kurszk atom-tengeralattjáró közelében talált idegen tárgyak egy brit tengeralattjáróról származnának.

"Határozottan állíthatom, hogy nincs és nem is volt brit tengeralattjáró abban a körzetben, ahol az orosz tengeralattjáró elsüllyedt - idézte az AFP a minisztérium egyik szóvivőjét.

(MTI)

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!