A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kuba elutasítja az amerikai embargóenyhítés-tervezetet <br/>

Vágólapra másolva!
A kubai kormány elutasította csütörtökön az amerikai kongresszusnak azt a törvénytervezetét, amely elfogadása esetén enyhítene a Kuba ellen negyven éve érvényben lévő amerikai embargón. A javasolt könnyítés lehetővé tenne gyógyszer- és élelmiszer szállításokat Kubába, de a kubai külügyminisztérium szerint a könnyítés nem hozna lényeges változást a két ország kétoldali kapcsolataiban.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok kormányának gazdasági háborúja Kuba ellen továbbra is fennmarad - szögezte le a havannai külügyminisztérium. Kuba álláspontja szerint az igazi megoldás az lenne, ha a két ország között normalizálódnának a kapcsolatok, Washington feloldaná a Kuba ellen egyoldalúan bevezetett, "népirtó" embargót.

A tervezett módosításról, amely lehetővé tenné az élelmiszer- és gyógyszereladásokat a szigetországnak küszöbön áll a szavazás az amerikai kongresszusban - emlékeztet az AFP hírügynökség. Al Gore amerikai alelnök bejelentette, hogy "kemény vonalat" kíván követni Kubával szemben, ha megválasztják az Egyesült Államok elnökének, és a következő négy évben rendszerváltást vár Kubában.

A The New York Times-nak adott interjújában az alelnök úgy foglalt állást, ha megválasztják, úgy két esetben nem ellenzi a szigetországgal szembeni szankciók feloldását: ha Fidel Castro meghalna, vagy ha visszavonul a hatalomból.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!