A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Valószínűleg szerelési hiba okozta a Concorde tavaly nyári tragédiáját<br/>

Vágólapra másolva!
Állítólag szerelési hiba okozta az Air France Concorde-jának tavaly júliusi tragédiáját. A France 2 televízió értesülései szerint a szerelők kifelejtettek a futóműből egy fémalkatrészt. Az Air France illetékesei nem erősítették meg, de nem is cáfolták az értesülést. A tragédiában 113 ember vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Lehetséges, hogy szerelési hiba okozta a francia Air France légitársaság egy Concorde típusú személyszállító repülőgépének 2000. július 25-i tragédiáját.

A France 2 francia tévéállomás szerint a repülőgép földi karbantartását végző technikusok a futómű ellenőrzése után elfelejtettek visszaszerelni a futómű kerekébe egy fémalkatrészt, és ennek a hiánya vezetett el a szerencsétlenséghez. A tévéadó egy új szakértői jelentésre hivatkozott, amelyet állítólag már csatoltak is az ügyben illetékes vizsgálóbíró dokumentációjához. Az Air France nem volt hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni a hírt.

A légitársaság gépének tragédiájában 113 ember vesztette életét, köztük 96 német turista. Az eddigi vizsgálatok azt feltételezték, hogy a kifutópályán hevert egy fémtárgy, ez szétszakította a futómű gumiabroncsát, a szétrepülő abroncsdarabok egyike kilyukasztotta az üzemanyagtartályt, s a kifolyó üzemanyag lángra lobbant.

Az új jelentésből nem világos, hogy ezzel elesik-e a korábbi teória, vagy a régebbi és az újabb magyarázat összefügg valamilyen módon.

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!