A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az új vezetés átvette a hatalmat az NTV orosz tv-csatornánál <br/>

Vágólapra másolva!
Az orosz NTV tv-csatorna új vezetése szombaton átvette a hatalmat az osztankinói stúdiókban. A régi főnökséget pártoló újságírók egy része felmondott, és átment a TNT kábeltelevízióhoz. A Gazprom gázipari óriáscég tulajdonába került NTV csatorna új igazgatótanácsa szombatra virradóra leváltotta a biztonsági őrséget, és csak azokat az újságírókat engedték be, akik elismerik az új vezetést.
Vágólapra másolva!

A Gazprom április 3-án vette át a hatalmat az addig Vlagyimir Guszinszkij orosz-izraeli sajtócár tulajdonában lévő NTV irányításában, miután a gázipari monopólium az adósságok fejében megszerezte a tv-csatorna részvényeinek többségét.

Az NTV munkatársainak nagy része azért nem hajlandó elfogadni a Gazprom által kinevezett új vezetést, mert szerintük a hatalomváltást politikai okok motiválták, és ez veszélybe sodorhatja a sajtószabadságot.

Az NTV harminc újságírója már megírta felmondólevelét, és a Vlagyimir Guszinszkij orosz-izraeli sajtócézár tulajdonában tartozó kis kábeltelevizión, a TNT-csatornán folytatja munkáját- írja a BBC.

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!