A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bíróság elé áll a tömeggyilkossággal vádolt Krstic

Vágólapra másolva!
Radislav Krstic egykori boszniai szerb háborús bűnöst a hágai Nemzetközi Törvényszéken azzal vádolják, hogy részt vett a srebrenicai mészárlásban. A vád szerint a tábornok 1995-ben közreműködött közel 8000 embert meggyilkolásában.
Vágólapra másolva!

Radislav Krstic

A Krstic ellen felhozott vádak szerint közreműködött fajirtásban, háborús és emberiség elleni bűnökben, amelyekért külön-külön is életfogytig tartó büntetés jár. A vádlott ártatlannak vallotta magát minden vádpontban. Ha bűnösnek találják, ez lesz az első eset a nemzetközi bíróságon, hogy életfogytig tartó börtönbüntetést kap valaki.

Tömegsír Srebrenica közelében

A srebrenciai mészárlást a II. világháború óta Európában végrehajtott legnagyobb kegyetlenségnek tartják. Néhány nappal azután, hogy a boszniai szerb erők lerohanták a várost, legalább 7500 muzulmán férfit és fiút öltek meg a feltételezések szerint. 1998-ban a bíróság a boszniai horvát Drazen Erdemovicot 5 év börtönbüntetésre ítélte a mészárlás miatt.

Krstic ügyvédei azzal védekeznek, hogy védencük máshol volt a tett időpontjában. A vád szerint azonban Krstic tudott a gyilkosságokról, és közreműködött azokban - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!