A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már ötvenkét áldozata van a donyecki bányaszerencsétlenségnek

Vágólapra másolva!
Szombat esti adatok szerint ötvenkettőre emelkedett az augusztus 19-i donyecki bányaszerencsétlenség halálos áldozatainak száma. Harminchat bányászt továbbra is kórházban ápolnak, hármuk állapota válságos.
Vágólapra másolva!

Leonyid Kucsma elnök a kormány több tagjának kíséretében szombaton Donyeckbe utazott, ahol lerótta kegyeletét a múlt vasárnapi sújtólégrobbanás áldozatainak sírja előtt. Az államfő találkozott az egyik áldozat családjával és beszédet mondott a bányásznapi ünnepségen.

Leonyid Kucsma újságírók előtt közölte: valamennyi áldozat családjának átlagosan 100 ezer hrivnya támogatást nyújtanak (mintegy 19 ezer dollár). Oleh Dubina miniszterelnök-helyettes tájékoztatása szerint az érintett bányaszakaszon folynak a tűzoltási munkák, a Lengyelországból érkezett, folyékony nitrogént előállító berendezés segítségével.

A miniszterelnök-helyettes szerint várhatóan hét-nyolc nap múlva lesz lehetséges további részletekről beszámolni a katasztrófa okairól. Egyelőre tartja magát az az előzetes következtetés, hogy a robbanást a szén öngyulladása váltotta ki. A vizsgáló bzottság ugyanakkor tanulmányozza azt a lehetséges változatot is, amely szerint a balesetet az 1999-es tragédia után bevezett munkavédelmi intézkedések esetleges be nem tartása okozhatta.

1999 májusában egy korábbi sújtólégrobbanás következtében ötvenen haltak meg és negyvenen megsérültek ugyanebben a donyecki bányában.

Korábban:

Még mindig keresnek tíz bányászt Ukrajnában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!