A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Robbanás Szkopje központjában

Vágólapra másolva!
Reggel robbanás volt a szkopjei bevásárlóközpontban. Személyi sérülés nem történt. A NATO ma annak ellenére elkezdi a fegyverbegyűjtési akcióját Macedóniában, hogy a szkopjei kormánynak újabb követelései vannak.
Vágólapra másolva!

Reggel robbanás történt a Szkopje központjában lévő bevásárlóközpontban. Személyi sérülés nem történt.

A Macedóniában állomásozó NATO kontingens dán parancsnoka szerint ma elkezdődik a fegyverbegyűjtési akció. Gunnar Lange tábornok szerint a NATO az Essential Harvest hadművelet során 3300 fegyver begyűjtését tervezik.

Az akció annak ellenére elkezdődik, hogy a macedón kormánynak újabb feltételei vannak. Szkopje azt követeli, hogy a macedón biztonsági erők - az EBESZ megfigyelőinek kíséretében - haladéktalanul visszatérhessenek az albán felkelők által ellenőrzött területekre.

Szkopje továbbá azt követeli, hogy az albánok fogságában lévő macedónokat azonnal engedjék szabadon, és biztosítsák a menekültek hazatérését.

A macedón kormány a begyűjtendő fegyver mennyiségét is kevesli. Szkopje úgy véli, az albán gerilláknak legalább 60 000 fegyvere van.

A NATO csak azokat a fegyvereket és haditechnikai anyagokat gyűjti be és semmisíti meg, amelyeket az albán Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (UCK) a kijelölt pontokon önként átad.

[origo]

Korábban:

Megöltek egy brit katonát Szkopjéban

Nagyobb lesz a macedóniai NATO-kontingens

Megállapodott a NATO az albán lázadókkal

Kész visszavonni csapatait a macedón kormány

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!