A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

A szerb radikális pártvezér Chirac letartóztatását követeli

Vágólapra másolva!
A szerb bíróság tavaly, Jugoszlávia bombázása után 20 év szabadságvesztésre ítélte Jacques Chirac francia elnököt. Az államfő hamarosan hivatalos látogatásra érkezik Belgrádba, Seselj, a Szerb Radikális Párt vezetője szeretné, ha ez alakalommal őrizetbe is vennék.
Vágólapra másolva!

A szerb ultranacionalista párt vezetője, Vojislav Seselj Jacques Chirac francia elnök bebörtönzését követeli. A szerb bíróság tavaly szeptemberben 20 év szabadságvesztésre ítélte a francia államfőt, mint háborús bűnöst, aki nyugati politikusként aktív résztvevője volt Jugoszlávia bombázásának.

Most Seselj végre lehetőséget lát az ítélet végrahajtására, Chirac ugyanis hamarosan hivatalos látogatásra Belgrádba érkezik. "Jacques Chirac bűnöző, ügyét Szerbiában hatályos ítélettel zártuk le, és Belgrádban nemkívánatos személy, mivel Szerbia ellensége" - mondta Seselj a jugoszláv parlament előtt.

A parlament elnöke, Dragoljub Micunovic azonban ennél a mondatnál megvonta tőle, és pártjától a szót, arra hivatkozva, hogy a parlament ülésén megengedhetetlen külföldi államfők becsmérlése - írja a la Repubblica.

[origo]

Korábban:
Seselj őrült tákolmánynak nevezte a Vajdaság autonómiáját

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!