A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA

Tömeges alkoholmérgezés Észtországban

Vágólapra másolva!
Metilalkohol-mérgezésben  halt meg 22 ember Észtországban. A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, ne fogyasszon az illegálisan forgalmazott olcsó italból.
Vágólapra másolva!

Huszonkét ember vesztette életét Észtországban, miután metilalkoholt fogyasztottak, Tallintól a fővárostól 125 kilométerre délre, Parnuban - jelentette a CNN. Mérgezéses tünetekkel vasárnap reggel jelentkeztek az első betegek. Kilenc súlyos esetet helikopterekkel szállítottak tallini és tartui kórházakba.

A rendőrségi szóvivő szerint a mérgezett ital ugyanabból az illegális forrásból származik. A rendőrség feltételezései szerint nem szándékos mérgezést történt, hanem az ital előállítása során követhettek el valamilyen hibát. A hatóságok ígérik, kivizsgálják az ügyet.

Az észt kormányszóvivő Priit Poiklik felhívta a lakosság figyelmét, hogy akiknél még található az illegálisan forgalmazott italból, ne igyák meg, hanem adják át a hatóságoknak. A rendőrök őrizetbe vettek négy személyt akiket az ital előállításával és forgalmazásával gyanúsítanak. A hatóságok lefoglaltak nagy mennyiségű hamisított italt, és felfedeztek egy illegális szeszfőzdét is.

Észtországban az utóbbi időkben jelentősen megemelkedett az alkoholos italok ára. A lakosok egy része ezért olcsóbb megoldások felé néz.

Az általában fagyállóként alkalmazott metilalkohol és a metanol, roppant mérgező, fogyasztása esetén végleges vakságot sőt halált is okozhat - írja a CNN.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!