Amerika véres bosszúra számíthat, ha megtámadja Afganisztánt

Vágólapra másolva!
A tálib vallási és katonai vezetők az Egyesült Államok elleni összefogásra szólítja föl a muzulmán híveket. Az ország vezetése komoly amerikai támadásra készül, amelyre válaszként azonban véres ellentámadásokat helyezett kilátásba.
Vágólapra másolva!

Az afganisztáni tálib vezetés komoly amerikai támadásra számít és készen áll, hogy minden erejével válaszoljon rá. "Nem számít, milyen áron, de megvédjük magunkat és minden eszközt be fogunk vetni az ellentámadásban"- mondta telefonon az AFP francia hírügynökségnek Mullah Mohammad Omar, az iszlám milícia szóvivője, aki a kandahari katonai támaszponton tartózkodik.

Elmondása szerint ezúttal jóval komolyabb támadásra számítanak Afganisztánban, mint amit az Egyesült Államok 1998-ban intézett az ország ellen. Akkor válaszul az amerikai követségek ellen elkövetett merényletekért, Washington mindössze afgán katonai állásokat bombázott. "Most az amerikaiak az egész tálib kormány és a rendszer eltörlését tervezi" - mondta Omar. "De támadás esetén véres bosszúra számíthatnak az amerikaiak"- tette hozzá.

A tálib vallási vezető pénteki imáján Kabulban az Egyesült Államok elleni összefogásra szólította fel a muzulmán híveket.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!