Oszama bin Laden vegyi fegyverekkel fenyeget

Vágólapra másolva!
A Die Welt német napilap szombati száma szerint Oszama bin Laden szaúd-arábiai terrorista vezér biológiai és vegyi fegyverek felett rendelkezik, amelyeket akárhol bevethet a Nyugat ellen.
Vágólapra másolva!

Oszama bin Laden azzal fenyegetett, hogy egy ellene irányuló amerikai támadás esetén 2000 harcosa szerte a világban parancsot kapna biológiai és vegyi fegyverek használatára - mondta az újságnak Klaus-Dieter Matschke német biztonsági szakértő. Miközben Washington a bin Ladent rejtegető Afganisztán elleni csapást mérlegeli, a Reuters azt írta, hogy az amerikai támadás feltételezhető célpontja Afganisztán hegyvidékes területe, amely minden bizonnyal rejteket ad a szaúdi terrorista vezetőnek. A hírügynökség szerint egy kiterjedt amerikai támadás esetén minden bizonnyal célba vennék bin Laden szervezetének szudáni és algériai "fiókjait" is. Ezenkívül az Egyesült Államok haderejének célkeresztjébe kerülhet Irak is, ahol egyebek között szintén bin Laden hálózatát semmisítenék meg.

George Bush amerikai elnök pénteken kijelentette: "Az igazság azt követeli, hogy megbűnhődjenek mindazok, akik segítették vagy elrejtették a terroristákat".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről