Vadászrepülők kísérik a pápai gépet Kazahsztánba

Vágólapra másolva!
II. János Pál pápa szombaton Kazahsztánba látogat. Különgépét különböző országok vadászgépei kísérik majd egész úton, attól függően, hogy épp melyik állam légterében repül.
Vágólapra másolva!

Katonai vadászrepülők kísérik szombaton II. János Pál pápa különrepülőgépét Olaszországtól egészen Kazahsztánig. A pápát szombaton várják Asztana repülőterére. A különleges kíséretre nem érkezett hivatalos kérés a Vatikánból, de az elmúlt hetekben történtek után magától értetődően kirendelték a pápai gép mellé a vadászrepülőket.

A katonai vadászok egész úton kísérik majd II. János Pál gépét, de az őrzők a különböző államok légierejétől érkeznek majd, attól függően, hogy épp melyik ország légterébe lép a pápai repülő, így többek között részt vesznek majd a kíséretben az olasz, a görög és a kazah vadászrepülők. Logikusabb lett volna a folyamatos kíséret, de erre különleges engedélyeket kellett volna beszerezni az érintett országok katonai hatóságaitól, amire nem volt idő.

A pápai gép esetében már előfordult, hogy kísérő repülők vigyáztak rá, de hasonló méretű intézkedésekre hosszú évek óta nem volt példa. A korábbi kísérőgépek pedig inkább udvariasságból kísérték a pápai gépet és nem teljes útja során, általában csak a repülőterek közelében csatlakoztak hozzá - írja a la Repubblica.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!