Omar molla: Az USA hagyja el a Perzsa-öblöt 

Vágólapra másolva!
Omar molla figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy csak akkor kerülheti el a konfrontációt, ha kivonulnak a Perzsa-öbölböl. Elfogadhatatlannak nevezte az amerikai követelést a legfőbb tálib vezető, hogy adják ki Oszama bin Ladent.
Vágólapra másolva!

A talibok megtagadják az USA követelését Bin Laden kiadatásáról. Mint ismert, az Egyesült Államok szerint ő áll a szeptember 11-i New York-i és a washigtoni merényletek mögött.

Elfogadhatatlan, hogy Amerika ultimátumokat adjon ki az iszlám világnak - jelentette ki Omar molla, aki figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy csak akkor kerülheti el a konfrontációt, ha kivonulnak a Perzsa-öbölböl, kívül maradnak a palesztin-izraeli konliktusból és békén hagyják a muszlim világot. Ha más utat választanak, akkor a végnélküli háborúskodást keresik, amelyben Amerika húzza majd a rövidebbet. Mikor Amerika nem a békés megoldást választja, hanem a háborút és a konfrontációt, akkor ő lesz a felelős a következményekért is - mondta Omar molla.

A talibok elrendelték az afgán haderőnek, hogy készüljön a szent háborúra. Mintegy 300 ezer harcost hívott össze a Védelmi Minisztérium Afganisztán védelmére.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről