A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<P class="MsoNormal">Repülőgép-katasztrófa Milánóban

Vágólapra másolva!
Több mint százan meghaltak, amikor a SAS légitársaság egyik repülőgépe összeütközött egy kisrepülővel, majd nekiütközött egy épületnek. Az esetnek semmi köze Afganisztán megtámadásához, de normális időkben az év katasztrófájának számítana.
Vágólapra másolva!

Két gép ütközött össze Milánóban a Linate repülőtéren. Az felszállás közben balesetet szenvedett a skandináv légitársaság (SAS) utasszállító gépe, és egy német magántulajdonban lévő Cessna. Az olasz ANSA hírügynökség szerint legalább 114 ember maghalt, ellentétben az első jelentésekkel, amelyek még 12 halottról szóltak.

A sűrű ködben éppen felszálló MD-87-es típusú utasszállító összeütközött a kis magánrepülőgéppel. A nagy gép ezután nekirohant egy épületnek, és lángokban tört ki. Félő, hogy a fedélzetén tartózkodó valamennyi ember odaveszett.

A gép Milánó második legnagyobb repülőteréről tartott Dániába, Koppenhágába. Az eddigi adatok alapján 104 utas és hat főnyi személyzet volt a fedélzeten - mondta a SAS szóvivője. A gépnek hétfőn 7:35-kor kellett volna felszállnia, a tragédia 8:15-kor történt.

Pontos számok még nincsenek arról, hogy a két gépen és az épületben összesen hány sérült van. Szemtanúk szerint a Cessna típusú kisgép négy utasa is életét vesztette a szerencsétlenségben. Az épület, melybe az utasszállító belerohant, csomagok őrzésére és továbbítására szolgál, és általában 20-25 ember dolgozik benne - jelentette az ANSA. A hatóságok kizárták a terrorcselekmény lehetőségét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!