A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

A lépfene megbetegedéseket nem a terroristák okozták

Vágólapra másolva!
Az FBI csütörtökön közölte, hogy nem találtak közvetlen kapcsolatot a floridai lépfene megbetegedések és a szeptember 11-én az Egyesült Államok ellen elkövetett terrorcselekmények között. A három anthrax baktériummal fertőzött személy esetét a nyomozószervek elszigetelt ügyként kezelik. A hatóságoknál eddig új megbetegedést nem jelentettek
Vágólapra másolva!

Az FBI csütörtökön közölte, hogy nem találtak közvetlen kapcsolatot a floridai lépfene megbetegedések és a szeptember 11-én az Egyesült Államok ellen elkövetett terrorcselekmények között.

Robert Stevens, az első beteg, ezen a héten belehalt a betegségbe. Később két újabb, ugyanannál a floridai vállalatnál dolgozó személy orvosi tesztje mutatott pozitív eredményt az anthrax baktériumra. A vizsgálatok bebizonyították, hogy mindhárman ugyanabból a törzsből származó baktérium által fertőződtek volna meg. A baktériumtörzs nyomait megtalálták a floridai cég postázószobájában és Stevens számítógépén is. Újabb megbetegedéseket eddig nem jelentettek.

John Ashcroft amerikai igazságügyminiszter csütörtökön közölte, hogy bár a nyomozók a lépfene megbetegedéseket bűnügyként kezelik, abban biztosak, hogy nem áll fenn a bioterrorizmus veszélye. Ashcroft hozzátette, hogy semmiféle kapcsolat sincs az anthrax baktérium megjelenése és a szeptemberi terrortámadások között. A további vizsgálatokat a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI és Járványügyi és Megelőzési Központ folytatja.

A CNN úgy tudja, hogy az Ames baktériumtörzset az ötvenes években egy Iowa-i laboratórium kutatói fedezték fel egy elpusztult állat szövetsejtjeiben

Korábban:

Újabb lépfene megbetegedés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!