Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Robbanások Kabulban - állítólag meghalt egy kislány

Vágólapra másolva!
Az Afganisztán elleni szövetséges légicsapások ötödik napján az amerikai légierő heves támadást intézett Kabul és környéke ellen, valamint Kandahár ellen. Az afgán főváros környéke ellen intézett légicsapásban életét vesztette egy tizenkét éves kislány.
Vágólapra másolva!

Szemtanúk elmondták, hogy helyi idő szerint csütörtök este három bomba csapódott be egy katonai támaszpontra, a kabuli légi kikötő közelében. A támadás következtében sűrű füstfelhő borította el az eget a bázis fölött. A helyi lakosok négy ellenséges repülőgépet láttak elhúzni Kabul felett. Az afgán légvédelem rálőtt az amerikai harci gépekre.

Független források szerint az afgán főváros környéke ellen intézett légicsapásban életét vesztette egy tizenkét éves kislány. Hivatalos tálib adatok szerint a vasárnap óta tartó szövetséges katonai akcióban eddig több mint háromszáz ember vesztette életét. Egy kandahári biztonsági őr az AFP-nek elmondta, hogy a tálib vezetés fellegvárának számító délkelet-afganisztáni város felett is láttak amerikai repülőgépeket, és két robbanást is hallottak.

A tálibok szerint találat ért egy falut - 100 halott

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről