Lépfene-fertőzés New Yorkban

Vágólapra másolva!
Az FBI elismerte, hogy anthrax baktérium okozott fertőzést az NBC tévétársaság egyik alkalmazottjánál. Az éjszakai hírek munkatársa a bőrén fertőződött meg a lépfene kórokozójával. A nő előzőleg egy levelet kapott, melyben gyanús fehér színű por volt.
Vágólapra másolva!

Bacillus anthracis

Az FBI kijelentette: nincs bizonyíték arra, hogy az újabb lépfene-eset kapcsolatban állna a szeptember 11-i terrortámadásokkal.

A megfertőződött nő nincs életveszélyes állapotban, csupán kissé felment a láza, és kiütéses lett a bőre. Az NBC illetékesei szerint munkatársuk nemsokára felépül.

A beteg kilétét nem fedték fel, csupán annyit tudni róla, hogy a Nightly News műsor csapatához tartozott, és szeptember 25-én kapott egy borítékot, melyben fehér por volt. Az anyagról megállapították, hogy nem tartalmaz lépfene baktériumot. Ennek ellenére a nő megfertőződött a kórral, azonban biztosan csak október 12-én, pénteken tudták megmondani, hogy anthrax támadta meg. Szerencséjére október 1. óta antibiotikumos kezelést kap, és nem a tüdeje fertőződött, csupán a bőrét támadta meg a baktérium. Ez kevésbé veszélyes, és jobban kezelhető.

Giuliani polgármester szerint minden dolgozót megvizsgálnak az NBC-nél, aki kapcsolatba kerülhetett a fertőzött alkalmazottal, de egyelőre nem találtak további megbetegedetteket. Ezen kívül az FBI szakértői alaposan átvizsgálják az épületet. Mindenki igyekszik mindent elkövetni, hogy elkerüljük a további problémákat - közölte a polgármester. Az esetről magát Bush elnököt is értesítették.

Az NBC tévétársaság fokozta a biztonsági felügyeletet irodáiban, és egy információs központot is létrehozott alkalmazottai részére - írja a CNN.

Nemrég szintén megbetegedéseket észleltek Floridában. Ott három ember fetőződött meg, és egyikük meg is halt. Azt az esetet sem hozta az FBI összefüggésbe a szeptember 11-i merényletekkel.

Korábban:

A lépfene megbetegedéseket nem a terroristák okozták
2001. október 11.

Manipulált lehet a floridai lépfene-baktérium
2001. október 10.

Ajánlat:

Két csapás a lépfenére
2001. október 3.

Agroterrorizmus: a szegény ember atombombája
2001. szeptember 28.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!