A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Moszkva kontrollálná az ukrán légvédelmet

Vágólapra másolva!
Az ukrán fegyveres erők által okozott légikatasztrófa miatt az orosz hadsereg szeretne részt venni az ukrán légvédelem ellenőrzésében.
Vágólapra másolva!

Az Izvesztyija című orosz napilap hétfői beszámolója szerint a moszkvai illetékesek azt szorgalmazzák, hogy az orosz Tu-154-es repülőgép tragédiája után az orosz hadsereg valamilyen módon ellenőrizhesse az ukrán légvédelem hadgyakorlatait. Ehhez arra lenne szükség, hogy visszaállítsák a Szovjetunió 1991-es összeomlása előtti irányítási rendszert. A szakemberek szerint az kevés lenne, ha az orosz légvédelem vezetői nyomon követhetnék az ukrán rakéták mozgását, mivel lokátoraikon ugyanazt látnák, mint ukrán kollégáik, ami az október 4-én történt tragédia tükrében nem biztos, hogy meghozná a kellő biztonságot. Álláspontjuk szerint az orosz tábornokoknak részt kellene kapniuk a döntéshozatalban is, vagyis velük együttműködve dolgoznák ki a hadgyakorlatok technikai részleteit.

Mihail Margelov, az orosz törvényhozás felsőháza, a szövetségi tanács külügyi bizottságának szerint az ideális megoldást az jelentené, ha a két ország légvédelme közös parancsnoki bázist alakítana ki. Szerinte ez nem szűkítené egyik állam szuverenitását sem, hiszen ugyanilyen együttműködés van például az amerikai és a kanadai légvédelem között.

Korábban:

Ukrajna elismerte, hogy eltalálták az orosz gépet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!