A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Amerika a táliboknak ultimátumot, az afgánoknak segélyt küld

Vágólapra másolva!
A Pentagon közzétette azoknak az üzeneteknek a tartalmát, amelyeket röplapokon, rádióadásokban illetve hangszórókon át juttat el a tálibokhoz és az afgán lakossághoz. Az üzenetek azt sugallják, hogy a az amerikai hadsereg nemsokára szárazföldi egységeit is beveti  Afganisztánban.
Vágólapra másolva!

A Pentagon csütörtökön közzétette azoknak a propagandaüzeneteknek a szövegét, amelyeket a tálibokhoz, illetve az afgán lakossághoz intézett. Ezekből arra lehet következtetni, hogy az amerikai haderő hamarosan szárazföldi erejének bevetését tervezi Afganisztánban.

Az amerikai hadsereg különböző afgán nyelvjárásokat használva, röplapokon, rádióadásokban, illetve lassan és alacsonyan szálló repülőgépekről, nagy erejű hangszórókon át újra és újra elismétli legfontosabb üzeneteit.

A táliboknak egyebek közt a következő üzeneteket küldi a hadsereg:

"Amikor az általatok támogatott terroristák megkaparintották gépeinket, ti magatok is halálra lettetek ítélve."

"Fegyvereitek elavultak és hatástalanok. A mi bombáink olyan pontosak, hogy az ablakotokon keresztül is betalálunk velük."

"Csak egy választásotok van. Adjátok meg magatokat most, és akkor kaphattok egy második esélyt. Életben hagyunk benneteket. Ha megadjátok magatokat, nem esik bántódásotok."

"Aki úgy dönt, hogy megadja magát, felemelt kézzel jöjjön elő. Fegyverét vesse át a hátán, úgy, hogy a cső a föld felé nézzen. Oldja ki tölténytáskáját. Ez az egyetlen esély a túlélésre."

Az afgán lakossághoz másféle üzeneteket intéz az amerikai haderő:

"Figyelem! Afganisztán népe! Az Egyesült Államok erői fognak átvonulni a területen. Saját biztonsága érdekében mindenki tartsa magát távol a hidaktól, utaktól, és ne avatkozzon bele a katonai műveleteinkbe. Ha meglátja az Egyesült Államok erőit, vonuljon fedezékbe, és ne hagyja el azt, amíg nem távoztunk. A legbiztosabb hely az otthona."

"Ne adjon senki ételt, italt vagy szállást Oszama bin Ladennek, illetve támogatóinak. Az ilyen kis dolgok együttesen nagy hatást gyakorolhatnak."

"Ha az ilyen fajta iszlámért nemes dolog meghalni, akkor miért nem megy a frontra Omar molla? Ő élvezi luxusházát és feleségeit, miközben tőletek azt kéri, hogy haljatok meg."

"A ledobott élelmiszercsomagok látszólag kis darabok, valójában azonban nagyon súlyosak. Az Egyesült Államok nem tudja elégszer hangsúlyozni, milyen veszélyes, ha valaki közvetlenül az ilyen lehulló csomagok alá áll. Várja meg, amíg a csomag földet ért."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!