A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Rumsfeld szerint bin Laden elszökhet előlük

Vágólapra másolva!
Az USA kezéből kicsúszhat bin Laden, még akkor is, ha a tálibokat megdöntik - mondta az amerikai védelmi miniszter. A politikus szerint a terroristahálózat bin Laden nélkül is működne.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok kezéből kicsúszhat Oszama bin Laden terroristavezér, még akkor is, ha a szaúdi milliomost Afganisztánban bújtató tálib rezsimet sikerül megdönteni. Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter fejtegette ezt a USA Today című lapnak adott interjújában.

Rumsfeld úgy vélekedett, hogy a tálibok korszaka le fog zárulni Afganisztánban: "ez könnyebb feladat, mint egyetlen embert megtalálni... s rendkívül nehéz lesz elkapni vagy megölni bin Ladent... Világunk nagy, rengeteg ország van, neki (bin Ladennak) rengeteg pénze van és rengeteg támogatója, így egyelőre nem tudom, hogy sikeresek leszünk-e. Természetesen nagyon kívánatos lenne megtalálni őt."

A washingtoni politikus szerint bármi is történik bin Ladennel, terroristahálózata nélküle is folytatni fogja tevékenységét, s megmaradnak a problémák. Rumsfeld megerősítette ennek kapcsán, hogy a terrorizmus elleni küzdelem hosszú távú feladat, amelynek megvalósítása évekig eltarthat, mint például a hidegháború, amely fél évszázadra nyúlt el.

Korábban:

Csak Bin Laden megölésével érhet véget a háború

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!