A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tűzpárbaj a Gázai övezetben

Vágólapra másolva!
Palesztin fegyveresek tüzet nyitottak több izraeli gépkocsira vasárnap reggel a Gázai övezet északi részén: egy telepes és két támadó életét vesztette, és öten megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Az izraeli katonai rádió szerint az incidens úgy kezdődött, hogy palesztinok egy csoportja behatolt Alei Szinai zsidó telep környékére, és lőni kezdte az arra haladó, telepeseket szállító autókat. A telepes halálát követően heves tűzpárbaj alakult ki a támadók és izraeli katonák között, és a hadsereg szóvivője szerint a katonák két palesztin fegyverest lelőttek.

A szombat éjjel Jeruzsálemben végrehajtott gyilkos merényletek nyomán a izraeli hadsereg vasárnap kilenc személyt letartóztatott Abu Diszben, Kelet-Jeruzsálem külvárosában, a Hamász radikális szervezet két tagjának lakásán és egy iszlám kollégiumban. A hatóságok gyanúja szerint a két Hamász-tag volt az öngyilkos robbantások végrehajtója. A letartóztatottak a gyanúsítottak fivérei. A katonai rádió jelentése szerint a feltételezett merénylők, Nabíl Halabia és Uszáma Basár még részt vettek a pénteki imán a jeruzsálemi Mecsetek terén, majd közvetlenül azután eltűntek. Halabiáról annyit tudni, hogy öt évet töltött izraeli börtönökben, Basár pedig palesztin rendőr volt, aki csütörtökön felmondott, és közölte, hogy csatlakozik a Hamászhoz - hagzott el a rádióban.

Korábban:

Teljes riadókészültség Izraelben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!