A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tetűjárvány Ausztriában

Vágólapra másolva!
Újra terjedőben van a hajtetű Bécsben, főleg az óvodás és iskolás gyerekek körében. A Kurier című napilapban megszólaló szakértő a ruhatetű ellen azt javasolja, hogy a fertőzött ruhát tegyék télen a levegőre, vagy egyenesen a mélyhűtőbe.
Vágólapra másolva!

Az ausztriai patikában recept nélkül kaphatók a tetvek kiírtására szolgáló speciális samponok. A Kurier című napilap felkereste a "Bécsi Fertőtlenítő Intézet Tetűtlenítési Osztályát", amelyet a hajtetű latin nevéről egyszerűen "Pediculus szalonnak" hívnak. Az intézmény 1909 óta működik, de az utóbbi időben hirtelen megnőtt az ügyfelek száma: főleg gyerekek fejét kenik be megfelelő vegyszerrel, aztán a hatás kivárása után jöhet a hajmosás és a kifésülés. A kezelés hatásos, az ár kedvező - alig több, mint a patikai samponé -, és főleg kora reggeltől egészen késő estig lehet menni.

Miután a tetvek sem a nagy meleget, sem a hideget nem bírják, a szakértők ruhatetű ellen azt javasolják, hogy a fertőzött ruhát tegyék télen a levegőre, vagy egyenesen a mélyhűtőbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!