Folytatódó tüntetések Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Szombaton délelőtt újabb két, kisebb létszámú tüntető felvonulás kezdődött Brüsszel két pontján: az Anarchista Koordináció mintegy 500 résztvevővel egy másfajta Európai Unió követelésével, az egyetemről különböző civil szervezetek a háborúk, egybek között az afganisztáni háború ellen akarta mozgósítani az embereket.
Vágólapra másolva!

A brüsszeli rendőrség ezúttal gyorsabban reagált, mint pénteken. A gyanús elemekből álló csoportra már a gyülekezésnél lecsapott. A csoport Nacionalista Bizottság a Globalizáció Ellen néven akart tüntetést rendezni.

Ennek a csoportnak a tüntetését, biztonsági megfontolásokból eleve nem engedélyezte a brüsszeli polgármester, és hiába fellebbeztek határozata ellen az államtanácshoz. Ennek ellenére menetté szerveződtek, de a rendőrök szétoszlatták őket és tíz fiatalt őrizetbe is vettek. Az igazoltatott tüntetők között felismerték a pénteki rombolók csoportjának három tagját.

A főváros másik forgalmas pontján a rendőrök rajtaütöttek egy kisbuszon, amelynek átkutatása során benzineskannákat és üvegpalackokat találtak. A kisbusz nyolc utasát előzetes letartóztatásba helyezték, és ügyüket átadták az ügyészségnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!