A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Lépfeneoltást javasol az amerikai kormány

Vágólapra másolva!
Lépfeneoltást javasol postások ezreinek és a parlamenti alkalmazottaknak az amerikai kormány. A becslések szerint körülbelül 10 000 ember jelentkezik majd a védőoltásért.
Vágólapra másolva!

Az amerikai szövetségi kormány lépfeneoltást javasol postások ezreinek és a parlamenti alkalmazottaknak, hogy megvédjék magukat a halálos kórtól - jelentette be kedden az amerikai egészségügyi minisztérium. Az oltás mellett a dolgozók folyamatos antibiotikumos kúrát is választhatnak. Még nem tudják, pontosan hány embert érint a tömeges védőoltás, de a becslések szerint körülbelül 10 000-re számítanak.

Ez az első eset, hogy az oltást széles körben javasolják civileknek. A kormány megjegyezte, hogy ez csak egy javaslat, senkit nem köteleznek semmire. Azért javasolták a tömeges védőoltást, mert feltételezik, hogy néhányaknak fontos, hogy megfelelő védelem mellett dolgozzanak.

Eddig két, lépfenével fertőzött levelet küldtek az amerikai törvényhozás épületébe. Az egyiket Tom Daschlenek, a másikat Patrick Leahy szenátornak. Amerikában összesen 18 lépfenefertőzést regisztráltak, ezek közül öt volt halálos - írja a CNN.

Korábban:

Lépfene elleni oltás a veszélyes munkakörben dolgozóknak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!