Életfogytiglanra ítélték Radujev csecsen terroristavezért

Vágólapra másolva!
Az Oroszországhoz tartozó autonóm Dagesztán legfelsőbb bírósága kedden Mahalacskában életfogytig tartó börtönbüntetésre, és teljes vagyonelkobzásra ítélte Szalman Radujev csecsen terroristavezért. A büntetést Radujevnek az egyik legbiztonságosabb oroszországi fegyenctelepen kell letöltenie.
Vágólapra másolva!

A november közepén kezdődött perben az ítéletet Vlagyimir Usztyinov, Oroszország legfőbb ügyésze kérte a csecsen hadúrra. Radujevet többek közt azzal vádolták, hogy 1996 januárjában támadást vezetett Kizljar, és Pervomajszkoje dagesztáni települések ellen, ahol több mint kétezer embert túszul ejtett. A támadás következtében összesen 78-an - zömében polgári lakosok - életüket vesztették.

A csecsen hadvezért bűnösnek találta a bíróság rendőrök és katonák elleni merényletek szervezésében, fegyvercsempészetben, és az 1997-es Pjatyigorsz város vasútállomása elleni robbantásos merénylet végrehajtásában - írja az Interfax hírügynökség.

A bíróság ugyancsak elítélte Radujev három társát, Turpallij Atgerijevet, Husszein Gaiszumovot és Aszlanbek Alkhazurovot, akik 15, 8 és 5 éves börtönbüntetést kaptak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!