A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

II. János Pál pápa éjféli miséje Rómában

Vágólapra másolva!
II. János Pál pápa a római Szent Péter-bazilikában megtartott hagyományos karácsonyi éjféli miséjében arra szólította fel a zsidókat, muzulmánokat és keresztényeket, hogy együtt munkálkodjanak a békéért. A 8 ezer ember előtt bemutatott misén a katolikus egyházfő arra kérte a híveket: tegyenek meg minden, hogy Isten nevét ne lehessen öldöklés igazolására használni.
Vágólapra másolva!

Karácsony a fény ünnepe; Jézus születésével a ragyogás tér vissza az emberek közé - mondta II. János Pál, hangsúlyozva, hogy a hitnek e bizonyosságát kell a hívőknek szembeállítaniuk a hétköznapi tapasztalatok történelmi valóságával. A hívőknek tanúságot kell tenniük az együttérzésről, és a béke építőivé kell válniuk.

Tegyenek meg minden tőlük telhetőt annak érdekében, hogy Isten nevét soha ne lehessen öldöklés igazolására használni. Járuljanak hozzá ahhoz, hogy együtt, békésen lehessen megoldani az együttélésből, a föld és a javak megosztásából eredő feszültségeket - mondta a római Szent Péter-bazilikában, 8000 hivő előtt bemutatott szentmiséjében a katolikus egyházfő.

II. János Pál a 47 ország televíziói által közvetített istentisztelet során "aggodalommal és megrendülve" idézte fel, hogy a világ számos térségében szakadatlan háborúk, társadalmi feszültségek, nyomor közepette él sok-sok ember.

A pápa délután rövid időre megjelent lakosztályának a Szent Péter-térre nyíló ablakában gyertyát gyújtott a békéért. A teret és a környező városrészt fokozott rendőri készültséggel őrizték; a zarándokok is, a meghívott vendégek is csak többszörös ellenőrzés után, fémdetektoros kapukon át juthattak be a térre, illetve a székesegyházba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!