A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Lábosokkal tüntettek az argentinok

Vágólapra másolva!
Edényeken doboltak és kulcsaikat csörgették azok az argentin tüntetők, akik az ország gazdasági helyzete miatt vonultak az utcára Buenos Airesben, és több nagyobb városban. A rendőrség több helyen könnygázzal és gumilövedékekkel próbálta feloszlatni a tömeget, a mostani tüntetés azonban jóval békésebb volt mint az ezt megelőzők.
Vágólapra másolva!

A rendőrség könnygázzal és gumilövedékekkel próbálta megfékezni a banki korlátozások miatt tüntető tömeget Buenos Airesban és több nagyobb argentin városban. Ez volt a legnagyobb tüntetés azóta, hogy az új elnök - Eduardo Duhalde - három hete elfoglalta posztját.

A tiltakozások békésen indultak, a középosztálybeli és munkanélküli tüntetők eleinte lábosokon és edényeken doboltak, kulcsaikat csörgették, szinte karneváli hangulatot teremtve. Éjfél felé azonban a rendőrök rálőttek arra a körülbelül ezer emberre, akik a Plaza de Mayón - Buenos Aires főterén - maradtak, és összecsaptak a feldühödött tömeggel. Legalább tíz rendőr és három tüntető sérült meg.

A mostani demonstráció a legújabb abban a tüntetéssorozatban, amit végső soron az argentin gazdaság összeomlása váltott ki. Két hónap alatt négy elnök váltotta egymást az ország élén, de egyiknek sem sikerült megnyugtatóan rendezni a helyzetet. A BBC tudósítója szerint ez a tüntetés, noha erőszakba torkollott messze nem volt olxyan heves, mint a néhány héttel ezelőtiek.

Korábban:

Bush segítséget ígért Argentínának

Újra tízezrek tüntetnek Argentínában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!