A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két nőt lelőttek egy izraeli merényletben

Vágólapra másolva!
Feltételezhetően palesztin fegyveresek megöltek két nőt Izrael déli részén a hadsereg regionális parancsnokságának közelében. A Beér-Sevában elkövetett merényletben öt másik személy megsérült, a két támadó életét vesztette. A merényletért a Hamasz vállalta a felelősséget.
Vágólapra másolva!

A civil ruhába öltözött fegyveresek egy autóból ugrottak elő, majd tüzelni kezdtek az izraeli hadsereg Beér-Sevában található Déli Parancsnoksága felé. Az egyik közeli étteremben tartózkodó izraeli katonák viszonozták a tüzet és végeztek az egyik támadóval. A másik fegyveres ezután egy iskola felé kezdett futni, de őt is megölték. A Beér-Seva óvárosa közelében lévő, kiemelt fontosságú támaszpont elleni akcióban egy személy életveszélyesen, egy másik súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek.

Az egyik merénylőnél testére erősített pokolgépet találtak, amit a katonák hatástalanítottak. A tűzszerészek átvizsgálták a támadók autóját is de abban nem találtak bombát. Szemtanúk szerint egy harmadik, izraeli egyenruhát viselő fegyveres is részt vehetett a támadásban, de neki sikerült elszöknie - jelentette a Haaretz című izraeli lap internetes kiadása. A merényletért a Hamasz nevű szervezet katonai száryna vállalta a felelősséget.

A támadás néhány órával azután történt, hogy izraeli harckocsik és páncélozott járművek behatoltak a palesztin autonóm területen fekvő Náblusz városba. Az izraeli bevonulás előtt a város környékén palesztin orvlövészek agyonlőttek egy izraeli asszonyt. A városba bevonuló katonák és palesztin fegyveresek között tűzpárbaj tört ki, amiben három palesztin biztonsági ügynök és három polgári személy megsebesült.

Szemtanúk közlése szerint az izraeli csapatok körülfogtak egy palesztin menekülttábort, amelyről közismert, hogy a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalom fegyvereseinek az egyik központja. A katonák nem hatoltak be a menekülttáborba.

Könyvajánlat:

Gilbert Martin: Izrael története

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!