<P class="MsoNormal">Két halott, számos sebesült egy izraeli bombamerényletben

Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, huszan pedig megsebesültek, amikor szombaton este egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy bevásárlóközpontban a ciszjordániai Karnei Somron zsidó településen. A merényletet a Népi Front Palesztína Felszabadításáért nevű szervezet vállalta magára.
Vágólapra másolva!

Egy fiatal izraeli férfi és egy nő meghalt, huszonnégyen pedig, köztük tizen súlyosan megsebesültek, amikor szombaton, helyi idő szerint este 8 órakor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy bevásárlóközpontban a ciszjordániai Karnei Somron zsidó településen. A merénylő szintén életét vesztette. Az izraeli rádió értesülései szerint a támadásban négy gyerek is megsebesült. A rendőrség azonnal lezárta és átkutatta a helyszínt. A hatóságok feltételezik, hogy a merénylő a bevásárlóközpont egy arab nemzetiségű alkalmazottja volt. Az áruházban egyébként több palesztin is dolgozik. Avi Pazner az izraeli kormány szóvivője szerint a támadás része a Jasszer Arafat palesztin vezető által indított, és a palesztin terrorcsoportokkal összehangolt Izrael elleni hadjáratnak.

Az al-Dzsazíra katari hírtelevízió jelentése szerint az öngyilkos merényletet a Népi Front Palesztína Felszabadításáért nevű szervezet vállalta magára - írja a Haaretz izraeli lap.

Korábban:

Tűzharc egy palesztin faluban

Könyvajánlat:

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről