Izraeli helikopterek ismét palesztin célokat támadtak

Vágólapra másolva!
Izraeli harci helikopterek szerdán késő este két helyszínen újabb csapásokat mértek palesztin célpontokra. Szerdára virradó éjjel harckocsikkal támadták a rafahi menekülttábort, ahol fegyvercsempészek alagútjára bukkantak.
Vágólapra másolva!

Izraeli helikopterek szerda este megint több rakétát lőttek ki arra a rámalláhi épületegyüttesre, ahol Jasszer Arafat palesztin elnök hivatala van. Palesztin biztonsági források szerint Arafat éppen az Európai Unió közel-keleti különmegbízottját, Miguel Moratinost fogadta irodájában. A két rakéta azArafat hivatalától tíz méternyire lévő élelmiszerraktárba csapódott be.

A Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában rakétákkal lerombolták a palesztin biztonsági erők egyik épületét. A másik légitámadás a Hebron melletti Halhul település egyik rendőrségi épületét érte. Palesztin biztonsági források szerint a legalább négy rakétatalálatot elszenvedő rafahi épületet a katonai és a polgári titkosszolgálat, illetve a Jasszer Arafat elitalakulataként emlegetett 17-es Erő használta.

A rafahi menekülttábor ellen szerdára virradó éjjel harckocsikkal támogatott támadást intézett az izraeli hadsereg, ahol felfedeztek egy "fegyvercsempészésre szolgáló alagutat". A ciszjordániai Hebron északi szomszédságában lévő Halhul falu területén az Arafat vezette Fatah mozgalom egyik épületére lőttek ki öt vagy hat rakétát izraeli harci helikopterek. Az épület kigyulladt, a támadást pánik követte, s a helyszínre mentőautók érkeztek. Áldozatokról egyelőre az egyik helyszínről sem érkezett jelentés. A palesztin tisztségviselők többnyire elhagyták már a biztonsági épületeket, miután az izraeli hadsereg az elmúlt napokban rendre ezeket vette célba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről