Halálos áldozatok a Dzsabalija menekülttáborban

Vágólapra másolva!
Legalább 17 palesztin vesztette életét Dzsabalija menekülttáborban azt követően, hogy az izraeli katonák páncélosok és helikopterek támogatásával hétfő éjszaka behatoltak a Gázai övezetben lévő táborba.
Vágólapra másolva!

Az izraeli erők - az akcióban csaknem félszáz harcjármű vesz részt - módszeresen átfésülik Dzsabaliját, de egy katonai szóvivő szerint akciójuk nem a polgári lakosság, hanem a fegyveres terroristák ellen irányul. Szaeb Erakat palesztin főtárgyaló, a helyi kormányzati ügyek minisztere ugyanakkor azzal vádolta az Ariel Saron vezette izraeli kormányt, hogy "vérfürdőt" és "mészárlást" rendez a táborban, akárcsak korábban Balatában, Dzseninben, Tul-Karmban és más palesztin településeken.

Meg nem erősített jelentések szerint legalább 75-en megsebesültek a hétfő éjszakai összetűzésekben, amelyek a dzsabalijai tábor északi és keleti részén voltak a leghevesebbek. Szemtanúk szerint az izraeli katonák sok palesztin őrizetbe vettek. Dzsbalijában csaknem 200 ezer palesztin él, ez a menekülttábor a legnépesebb a Gázai övezetben és az egész régióban.

Izraeli helikopterek csapást mértek a Rámalláh közelében fekvő al-Amhari menekülttáborra, amelynek közelében ugyancsak harckocsik és páncélozott szállítójárművek jelentek meg. Izraeli hadihajók ugyanakkor támadást intéztek a palesztin vízi rendőrség központja ellen a Gázai övezetben, s megöltek egy embert, többet pedig megsebesítettek - közölték palesztin biztonsági források a Reuters hírügynökséggel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről