A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Újabb öngyilkos merénylet Izraelben

Vágólapra másolva!
Egy izraeli katona könnyebben megsérült, amikor egy palesztin öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy katonai ellenőrző pontnál. Eközben a két fél újrakezdte a csütörtök reggeli merénylet miatt abbamaradt tárgyalásokat.
Vágólapra másolva!

Pénteken kora délután újabb öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Izraelben, a Jordán folyó nyugati partján egy katonai ellenőrző pontnál. A Dzsenin közelében történt támadásban a jelentések szerint csak a merénylő vesztette életét, de könyebben megsérült egy izraeli katona is - jelentette a Ha'aretz. Az izraeli hadsereg még nem kommentálta az esetet, és még egyik palesztin terrorszervezet sem vállalta a felelősséget a tettért.

A merénylettel közel egy időben derült ki, hogy a két fél folytatja a csütörtökön megszakított béketárgyalásokat - írja a CNN. A megbeszéléseket azután függesztették fel, hogy csütörtökön - szintén egy öngyilkos merényletben - három izraeli vesztette életét és mellettük több tucatnyian sérültek meg Jeruzsálemben.

Az amerikaiak közel-keleti megbízottja, Anthony Zinni vezeti a béketárgyalásokat. Zinni péntek délelőtt Arafattal tárgyalt, aki csütörtökön elítélte a merényletet, és megígérte, hogy letartóztatják az elkövetőket.

Ez azonban nem hatotta meg az izraeli kormányfőt, Ariel Saront, aki szerint a palesztinok vezetője, Jasszer Arafat a felelős a folyamatos gyilkos támadásokért, és semmit nem tesz azért, hogy létrejöjjön a két fél közötti tűzszünet. Saron közleményében azzal vádolta Arafatot, hogy megpróbálja megtorpedózni Zinni küldetését.

Korábban:

Terrorszervezetté nyilvánították az al-Aksza Mártírjainak Brigádjait

Izrael lemondta a tárgyalásokat a merénylet miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!