Amerika olaszországi merénylettől tart

Vágólapra másolva!
Olaszországban a húsvéti ünnepek alatt szélsőséges csoportok támadásainak lehetnek kitéve az amerikai állampolgárok - figyelmeztet az amerikai külügyminisztérium. Különösen az istentiszteletek résztvevőiért és a szabadtéri rendezvények helyszínein lévőkért aggódnak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai külügyminisztérium arra figyelmezteti az amerikai állampolgárokat, hogy Olaszországban a húsvéti ünnepek alatt szélsőséges csoportok támadásának vannak kitéve. Az illetékesek nem nevezték meg, hogy milyen támadásra számítanak, és milyen csoportoktól tartanak. Azt azonban közölték, hogy a leginkább veszélyeztetett városok: Firenze, Velence, Verona és Milánó.

A külügyminisztériumi figyelmeztetés szerint ezek a csoportok nem tesznek különbséget civil és nem civil áldozatok között. A hatóságok szerint az istentiszteletek helyszínein, az iskolákban és éttermekben támadhatnak, továbbá a szabadtéri rendezvények résztvevőit is célba vehetik. Ezért arra hívják fel az állampolgárok figyelmét, hogy kerüljék a tömegeket.

Nem ez az első eset, hogy Washington egy esetleges terrortámadás veszélyére hívja fel a figyelmet Olaszországgal kapcsolatban. Októberben arra figyelmeztettek az illetékesek, hogy Olaszországban az amerikai kapitalizmus szimbólumait érheti támadás. Múlt hónapban olasz nyomozók bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy bombamerényletet terveztek a római amerikai nagykövetség ellen - emlékeztet a BBC.

Korábban:

Merénylet készült az Egyesült Államok római követsége ellen

Nem hiányzik a könyvtárából?

Csodálatos Itália

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről