A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Powell: az önálló ország megbékítené a palesztinokat

Vágólapra másolva!
Az amerikai diplomácia vezetője szerint Izrael erőszakkal nem tudja felszámolni a terrorizmust. Powell szerint csak tárgyalásokkal, és az önálló Palesztina létrehozásával lehetne megbékíteni a palesztinokat. Powell a tervek szerint Saronnal és Arafattal is találkozik majd.
Vágólapra másolva!

Colin Powell amerikai külügyminiszter telefonon beszélt Ariel Saron izraeli kormányfővel. Powell szerint a palesztinok elleni izraeli hadjárat nem fogja megszüntetni a terrorista fenyegetést. Még ha a hadjárat ér is el közvetlen eredményeket, a harag és az elkeseredés továbbra is táplálni fogja az erőszakot; a palesztinok továbbra is az erőszak és az öngyilkos merényletek eszközéhez fognak folyamodni.

Az amerikai külügyminiszter szerint a palesztin nép megbékélését csakis a tárgyalóasztalnál lehet elérni. A tárgyalási folyamat vége az önálló palesztin állam létrehozása lenne.

Powell Madridban Igor Ivanov orosz külügyminiszterrel tanácskozott a nukleáris fegyverek számának csökkentéséről, majd csütörtökön este Jordániában találkozik II. Abdullah királlyal.

A tervek szerint a késő esti órákban érkezik Jeruzsálembe. Powell Saronnal is és Jasszer Arafat palesztin elnökkel is tárgyalni akar.

Korábban:

Izrael nem akadályozza a Powell és Arafat találkozót

Arafat találkozhatott vezetőtársaival

Nem hiányzik a könyvtárából?

Ian V. Hogg: Az izraeli hadigépezet

Martin Gilber: Izrael története

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!