<P class="MsoNormal">Elszabadult egy hiúz Ausztriában

Vágólapra másolva!
Megszökött Ausztria Tirol tartományának állatkertjéből egy nőstény hiúz. A nagymacska hím társával próbált meglépni, ám őt elfogták. A fogságban született ragadozó feltehetően éhes, mert nem tud magáról gondoskodni.
Vágólapra másolva!

A hímet még a parkban sikerült egy altatót tartalmazó lövedékkel "leteríteni" s visszavinni kifutójába, ám a nőstény az állatkert kerítésén lévő nyíláson át kiszökött.

Vasárnap este jelentették közeli lakosok, hogy kertjükben ül a hiúz. Az állatkert igazgatója szerint ez azt jelzi, hogy az állat megéhezett, s ezért keresi az őt eddig ellátó emberek közelségét. A helyszínre érkező szakértők azonban hiába próbálták elaltatni az állatot, amely bevette magát a sűrűbe, s azóta csak hétfő délelőtt látták újra.

Az illetékesek azt remélik, hogy újra felbukkan legkésőbb hétfőn este, amikor újra élelem után néz, s akkor eltalálhatják az altatólövedékkel.

Az állatkert igazgatója igyekezett megnyugtatni a lakosságot, hogy a nagymacska veszélytelen: annyira félénk, hogy nem is igen lehet a közelébe kerülni, s csak azért közeledik az emberekhez, mert fogságban született, s nem is tud magáról gondoskodni a szabad természetben.

A két egyéves hiúz egyike Linzből, a másik egy németországi állatkertből nemrég került Tirolba, így nevük sincs még.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről