A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jimmy Carter kubai látogatáson

Vágólapra másolva!
Havannába érkezett vasárnap Jimmy Carter volt amerikai elnök. A kubai főváros repülőterén Fidel Castro kubai államfő fogadta a vendéget és feleségét - jelentették hírügynökségek. A CNN amerikai hírtévé egyenes adásban közvetíti az ex-elnök érkezését és ünnepélyes fogadtatását. A látogatás példátlan esemény a két ország kapcsolatainak történetében.
Vágólapra másolva!

Fidel Castro kubai államfő Jimmy Carter amerikai ex-elnököt üdvözlő szavaiban méltatta a Fehér Ház egykori vezetőjének két ország közeledésére irányuló erőfeszítéseit, amelyeket elnöksége idején a hidegháborús bizalmatlanság ellenére tett. "Nem titok, hogy államközi kapcsolataink majdnem egy évszázadon át nem volt optimálisak - mondta Fidel Castro a kubai tv által egyenesben közvetített köszöntőjében - Önnek azonban elnökként volt bátorsága erőfeszítéseket tenni a kapcsolatok irányának
megváltoztatása érdekében."

Castro felajánlotta Carternek, hogy látogasson meg Kubában mindent, amit csak szeretne, beleértve az ország biotechnológiai kutatóközpontjait is. Az Egyesült Államok ugyanis az elmúlt napokban azzal vádolta Kubát, hogy biológiai fegyvereket terjeszt és biotechnológiai felszerelésekkel lát el a Washington által "törvényen kívülinek" tekintett államokat.

Jimmy Carter örömének adott hangot afölött, hogy - a szigeten 47 évvel ezelőtt tett látogatása után először - visszatérhetett Kubába, és közölte: találkozni akar a kubai nép minden rétegével, beleértve az emberi jogi csoportokat, amelyek békés reformokat akarnak a szigetországban. "Tudjuk, hogy ezekben a kérdésekben vannak nézeteltéréseink, de üdvözöljük a lehetőséget, hogy közös nevezőket találjunk" - mondta a volt amerikai elnök.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!