A palesztin hatóság keresi a buszmerénylet elkövetőit

Vágólapra másolva!
A palesztin vezetés elrendelte az Iszlám Dzsihád nevű szélsőséges arab szervezet azon tagjainak őrizetbe vételét, akik részt vettek a szerdai izraeli buszmerénylet megszervezésében.
Vágólapra másolva!

Hivatalos palesztin források szerint Jasszer Arafat palesztin elnök szerdán megbeszélést folytatott a palesztin biztonsági szolgálatok vezetőivel, hogy megvitassák, miként reagáljanak a merényletre, amelynek elkövetését az Iszlám Dzsihád vállalta, s amely a legújabb adatok szerint 16 halálos áldozatot követelt. A halottak közül 13-an katonák. A Palesztin Hatóság azonnal elhatárolódott az akciótól, ám az izraeli vezetés ennek ellenére felelőssé tette a testületet.

A palesztin vezetők az AFP jelentése szerint felhánytorgatták, hogy hiába hoznak határozatot a merénylők kézrekerítésérről, képtelenség azt végrehajtani, ha az izraeliek nap mint nap behatolnak a palesztin fennhatóság alatt álló ciszjordániai városokba.

Az Iszlám Dzsihád nyilvánosságra hozta, hogy a pokolgépes merényletet egyetlen tagja követte el, s az akcióval "Jeruzsálem megszállásának 35. évfordulójáról emlékeztek meg." Az illető akkor robbantotta fel robbanóanyaggal teli kocsiját, amikor egy izraeli busz mellé ért Megiddo városa közelében.

Korábban:

Az izraeli hadsereg bevonult Dzsenínbe

18 halott egy izraeli merényletben

Figyelmeztette Arafatot az USA

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről