A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fegyveres incidens Koszovóban

Vágólapra másolva!
Nyolc személy megsebesült a hét végén a koszovói Pec városában egy fegyveres támadásban; állítólag a sebesültek között van az egykori koszovói albán gerillahadsereg egyik volt magas rangú vezetője is - közölte a KFOR egyik szóvivője vasárnap.
Vágólapra másolva!

Az ideiglenes ENSZ-igazgatás alatt álló szerbiai tartományba vezényelt nemzetközi békefenntartó erő szóvivője vasárnap elmondta: ismeretlen támadók előbb egy páncéltörő gránátot lőttek ki a nyugat-koszovói város központjában fekvő étteremre, majd automata fegyverekből sorozatlövéseket adtak le a helyiségben tartózkodó vendégekre. A gránát nem robbant fel, a lövedékek azonban nyolc személyt megsebesítettek. A békefenntartók három személyt őrizetbe vettek.

Koszovói sajtóbeszámolók szerint a sebesültek között van Tahir Zemaj, a koszovói albánok egykori fegyveres szervezetének, a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) egyik volt magas rangú parancsnoka is. Zemaj tagja volt az egykori emigráns koszovói albán kormány által alapított fegyveres erőnek, a Koszovó Köztársaság Fegyveres Erői nevű alakulatnak.

A többségében albánok lakta tartomány függetlenségét zászlajára tűző UCK 1998-99-ben heves harcokat vívott az akkoriban jugoszláv ellenőrzésű tartományban a jugoszláv hadsereg és a szerb rendőrség alakulataival. A NATO 1999-es jugoszláviai légi hadjárata és Koszovó ENSZ-igazgatás alá helyezése után a tartományba NATO-vezetésű békefenntartókat vezényeltek, az UCK-t pedig feloszlatták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!