Letartóztatták a Trevi-kút fosztogatóját

Vágólapra másolva!
Letartóztatták kedden Rómában azt a férfit, aki az olasz főváros új törvényével dacolva továbbra is rendszeresen kihalászta a híres Trevi-kútba dobált fémpénzeket.
Vágólapra másolva!

Az 50 esztendős Roberto Cercellettát a hajnali órákban állították elő "halászat közben". Lopás és a hatósági közeggel való szembeszállás címén indult ellene eljárás. Mint a La Repubblica című római lap internetes kiadása megírta, a "D'Artagnan" becenévre hallgató munkanélküli férfi ellen a sors iróniájaként a Caritas katolikus jótékonysági szervezet is feljelentést tervez, mivel az új törvény szerint a turisták által bedobált pénzek ezt az intézményt illetik meg, holott Cercellettának a pénzhalászás éveken át a megélhetését biztosította: naponta több száz dollár értékű pénz jutott a birtokába. Letartóztatásakor mintegy 22 kilogrammnyi pénzérmét koboztak el tőle.

A XVIII. században épült gyönyörű szökőkút, amely Róma történelmi belvárosában áll, a legenda szerint visszacsalogatja a látogatókat az Örök Városba, ha egy fémpénzt dobnak vizébe. Ugyancsak hozzájárult mítoszához Federico Fellini Édes élet című filmje, amelynek egyik jelenetében Anita Ekberg és Marcello Mastroianni csókolózik a Trevi vízsugara alatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről