A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Cheney megelőző csapást sürget Irak ellen

Vágólapra másolva!
Dick Cheney amerikai alelnök hétfőn megelőző csapást sürgetett Irak ellen, mivel szerinte a tétlenség kockázata sokkal nagyobb, mint a cselekvésé.
Vágólapra másolva!

Az alelnök Nashville-ben veteránok elhangzott beszédében ostorozta az Irak elleni katonai fellépést ellenzőket, akik szerinte készakarva vakok, vágyaikat összetévesztik a valósággal, és untig ismert érveiket hajtogatják. Egyesek közülük elismerik ugyan, hogy Szaddám Huszein gonosz, hataloméhes ember és fenyegetést jelent, mégis azt mondják, hogy addig ki kell zárni mindenféle megelőző beavatkozást, amíg nem lépi át a küszöböt, vagyis amíg nem birtokol ténylegesen nukleáris fegyvert.

Újabb légicsapás Irak ellen/nagyvilag/20020825ujabb.htmlRumsfeld: Irak segíti az al-Kaidát/nagyvilag/20020820rumsfeld.htmlIrak az Egyesült Államokat fenyegeti/nagyvilag/20020816irak.html

Ez az érvelés Cheney szerint azért hibás, mert "az a lényege, hogy Szaddám olyan veszélyes, mint amilyennek mondják, de meg kell várnunk, amíg erősebb lesz, mielőtt bármit is teszünk ellene. De ha megvárjuk, amíg eljön ez az idő, Szaddám csak felbátorodik, nekünk pedig csak még nehezebb lesz barátokat és szövetségeseket gyűjteni ellene" - hangsúlyozta Dick Cheney, aki az amerikai alelnökökről kialakult szokványos képpel szemben rendkívül aktív szerepet játszik a politikai életben, különösképpen Irak ügyében.

Fehér házi tisztségviselők hétfőn ismét hangsúlyozták, hogy George Bush elnök még nem döntött az Irak elleni katonai fellépés ügyében, és mielőtt megtenné, konzultálni fog a kongresszussal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!