Pakisztán: őrizetben hat feltételezett terrorista

Vágólapra másolva!
A pakisztáni rendőrség őrizetbe vett hat feltételezett terroristát. Egyebek közt kézigránátokat, rakétákat, rakétavetőket, géppisztolyokat és lőszert találtak náluk.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni rendőrség szerdai razziája során - saját közlése szerint - őrizetbe vette azt a terroristát is, aki franciák elleni merénylet kitervelője volt. Az ő útmutatásai szerint hajtották végre azt a pokolgéppel elkövetett robbantást, amelynek következtében egy gépkocsiba rejtett bombától életét vesztette 11 tengeralattjáró-szakértő francia mérnök és három másik személy.

Az eset május 8-án történt. A rendőrség legújabb adatai szerint összesen hét feltételezett terroristát vettek őrizetbe Karacsiban, és egyikük a májusi merénylet értelmi szerzője. Annak idején maga a merénylő a felrobbanó gépkocsiban meghalt.

Mint a rendőrség Karacsiban beszámolt róla, az őrizetbe vett személyek feltehetően a szélsőséges Harkat-ul-Mudzsahidin al-Almi szervezet tagjai voltak. Az őrizeteseknek a hatóságok szerint közük volt a karacsi amerikai konzulátus ellen júniusban elkövetett robbantásos merénylethez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!