A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Robbantások Arafat főhadiszállásán

Vágólapra másolva!
A palesztin vezető főhadiszállását körbevevő izraeli erők épületeket robbantottak fel. A legutóbbi híradások szerint Jasszer Arafatnak nem esett baja.
Vágólapra másolva!

Miután a legutóbbi palesztin öngyilkos merénylet halálos áldozatainak száma hatra emelkedett, az izraeli erők épületeket robbantottak fel Jasszer Arafat főhadiszállásának közelében. Az egyik épület éppen a palesztin vezető feltételezett tartózkodási helyének közelében robbant fel, de a híradások szerint Arafatnak nem esett baja. Az izraeli hadsereg azért vette körbe Arafat főhadiszállását, hogy elszigeteljék a palesztin vezetőt, akit Izrael azzal vádol, hogy nem képes féken tartani a legutóbbi öngyilkos merényletet is elkövető palesztin militáns erőket.

Az éjszaka során egyébként 20 palesztin elhagyta az épületeket, és megadta magát az izraeli katonáknak, akik azonban követelik, hogy a többi benn tartózkodó magas rangú vezető is adja fel magát.

Az Izraellel való tárgyalások egyik palesztin vezetője,Saeb Erekat ugyanakkor a nemzetközi közösséghez fordult, segítséget kérve az Arafat ellen irányuló "agresszió" befejezéséhez. Benjamin Ben-Eliezer izraeli védelmi miniszter azonban azt nyilatkozta, nem szeretnék, ha a palesztin vezetőnek bántódása esne, a céljuk csupán az, hogy elszigeteljék őt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!