A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Magyarország is a szövetségesek listáját erősíti

Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminisztérium összeállította és ismertette azoknak az országoknak a listáját, amelyek - amint a dokumentumben szerepel - egyetértenek abban, hogy Irakot haladéktalanul le kell fegyverezni. A 45 ország között szerepel Magyarország neve is.
Vágólapra másolva!

Magyarország is rajta van azon a 45 ország nevét tartalmazó listán, amelyet Colin Powell ismertetett kedden. A RAI olasz állami televízió jelentése szerint az amerikai külügyminiszter azt mondta: a listán szereplő országok egyetértenek abban, hogy Irakot haladéktalanul le kell fegyverezni. A 45 országból 30 vagy katonákkal, vagy logisztikai támogatással, vagy a légtér rendelkezésre bocsátásával támogatja az Egyesült Államok törekvéseit - mondta Powell.

Az amerikai külügyminisztérium közlése szerint a 30 ország: Afganisztán, Albánia, Ausztrália, Azerbajdzsán, Bulgária, Kolumbia, a Cseh Köztársaság, Dánia, Szalvador, Eritrea, Észtország, Etiópia, Grúzia, Magyarország, Olaszország, Japán, Dél-Korea, Lettország, Litvánia, Macedónia, Hollandia, Nicaragua, a Fülöp-szigetek, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Spanyolország, Törökország, Nagy-Britannia és Üzbegisztán.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

További 15 ország, amely ugyancsak támogatja a szövetségeseket, nem kívánta, hogy neve nyilvánosságra kerüljön - mondta Powell.

Powell közölte: nem látja értelmét annak, hogy részt vegyen szerdán a Biztonsági Tanács külügyminiszteri ülésén, ahol Hans Blix, az ENSZ Irakba küldött fegyverzetellenőreinek vezetője újabb jelentést tesz az ellenőrök Irakban szerzett tapasztalatairól. Az Egyesült Államok részéről John Negroponte ENSZ-nagykövet lesz jelen a tanácskozáson - írja az MTI.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!