Tüdőgyulladás-gyanús eset Csehországban

Vágólapra másolva!
Újabb atípusos tüdőgyulladás-gyanús megbetegedést állapítottak meg Csehországban. A prágai sajtó szerint ezzel már hétre emelkedett az atípusos tüdőgyulladás-gyanús esetek száma az országban. A betegséggyanús személyek mind nemrég tértek haza Ázsiából.
Vágólapra másolva!
Új vírus okozhatja a tüdőgyulladás-járványt/tudomany/elet/20030319ujkorokozo.html

Négy személyt Prágában, hármat Brünnben kezelnek immár több mint egy hete a kórházak fertőző osztályain szigorú körülmények között. A betegséggyanús személyek mind Ázsiából tértek vissza, és mindnyájan magas lázra, hányásra, köhögésre panaszkodtak.

A legújabb, hetedik páciens egy 35 éves szlovákiai nő, aki hétfőn tért vissza Szingapúrból, ahol két hetes szabadságát töltötte. A Ruzyne repülőtérről azonban nem Pozsonyba, hanem a prágai Bulovka kórházba szállították. "Az előző esetekhez hasonlóan őt is alaposan kivizsgáltuk, de végleges eredményt csak néhány nap múlva tudnunk mondani" - nyilatkozta Jirí Srof ,a prágai Bulovka kórház igazgatója, ahol a betegeket kezelik.

Srof úgy véli, hogy a múlt hét eleje óta a kórházban kezelt három atípusos vírusgyanús személynél végül is nem fog beigazolódni a fertőzés, és valószínű, hogy csak egyszerű vírusos megbetegedésről lesz szó.

Csehországban a nemzetközi repülőtereken már korábban szigorú megelőző intézkedéseket vezettek be, és ellenőrzik azokat, akik a vírus által érintett dél-ázsiai régióból érkeznek. Azokat a személyeket, akiknél felmerül a vírus gyanúja, a repülőtéri orvoshoz küldik, aki eldönti, hogy szükségesnek tartja-e a kórházi kivizsgálást vagy sem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről