A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Folyamatos légi járőrözés New York felett

Vágólapra másolva!
Az amerikai belbiztonsági minisztérium elrendelte, hogy újítsák fel a huszonnégy órás légi járőrözést New York felett. A belbiztonsági minisztérium illetékes államtitkára azt állítja, hogy nem egy konkrét figyelmeztetés miatt döntöttek erről, hanem az iraki háború miatt megnőtt kockázatot akarják így kiküszöbölni.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.htmlTérképjavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Film a Bagdadba vezető útrólhttp://origo.hu/attached/20030325ut_bagdad_fele_300.wmvFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Hétfő óta Blackhawk típusú helikopterek és Cessna Citation felderítő repülők járőröznek 50 kilométeres sugarú körben az amerikai megapolisz három repülőtere - a Kennedy, a La Guardia és a Newark - felett. Asa Hutchinson, a belbiztonsági minisztérium illetékes

államtitkára a The New York Times keddi számában azt mondta: az intézkedés nem konkrét veszéllyel függ össze, egyszerűen ki akarják küszöbölni a merényletek kockázatát az iraki háború idején. Az amerikai titkosszolgálatok adatai szerint az al-Kaida terrorszervezet megpróbál merényleteket végrehajtani az iraki háború alatt, és New Yorkot továbbra is kiemelt célpontnak tekinti.

New York, Washington és más amerikai nagyvárosok légterének folyamatos ellenőrzését a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek után rendelte el a kormány. New Yorkban 2002 elején függesztették fel az állandó légi járőrözést.

A légi ellenőrzés nagyon sokba, heti 50 millió dollárba került, ezért választották most az F-16-os vadászgépek helyett a Blackhawkot és a Cessnát. Gyanú esetén a pilóták riasztják a légierő legközelebbi támaszpontját, ahonnan azonnal útnak indítják a harckészültségben álló vadászgépeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!