Újabb tüdőgyulladásos esetek az USA-ban és Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Hárman Washingtonban, egy ember pedig Floridában került kórházba az Egyesült Államokban új típusú tüdőgyulladás gyanújával. Ausztráliában három kanadai gyermek került kórházba - mindhárman nem egészen egy héttel ezelőtt érkeztek Kanadából Ausztráliába.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatok szerint eddig világszerte 81 ember halt meg atípusos tüdőgyulladásban és összesen 2400 a fertőzöttek száma. A legújabb fertőzésgyanús eseteket az Egyesült Államokban és Ausztráliában regisztrálták. Ausztráliában három kanadai gyermek került kórházba: egy hároméves kislány, valamint másfél és hatéves fiútestvére. Mindhárman nem egészen egy héttel ezelőtt érkeztek Kanadából Ausztráliába, és először a hároméves kislánynál bukkantak fel a gyanús tünetek. Hongkongban az egészségügyi személyzet tíz tagja betegedett meg abban a kórházban, ahol a bizonyíthatóan betegeket, valamint a tüdőgyulladás-gyanús eseteket kezelik.

Egyre több országból tiltják ki a távol-keletieket/nagyvilag/20030403egyre.htmlMaszkos óvó néniktől rettegnek a kínai gyerekek/nagyvilag/20030402sars.html

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői csoportja a kínai hatóságoktól az atípusos tüdőgyulladásról kapott tájékoztatás és részletes adatok alapján megkezdhette a munkát a betegség és annak rejtélyes vírus kórokozója ügyében a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) dél-kínai tartomány székhelyén, Kantonban (Guangzhou). A szakértői csoport szóvivője, Chris Powell pénteken elmondta: megállapították, hogy bár a betegség továbbra is jelen van a dél-kínai tartományban, de bizonyítható, hogy a kór terjedése ellenőrzés alatt van, és az újabb megbetegedések száma csökken. A csökkenés - tette hozzá - jelentős mértékben azoknak a szigorú óvintézkedéseknek köszönhető, amelyeket a kínai hatóságok érvényesítettek az utóbbi időben, elsősorban a súlyos akut légúti szindrómától (SARS) szenvedő betegeket kezelő kórházakban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről