Már 7000 ember van karanténban Pekingben

Vágólapra másolva!
7000 embert tartanak megfigyelés alatt a kínai hatóságok Pekingben a SARS-betegség gyanújával. A város kihalt, bezártak a színházak, szórakozóhelyek, egyetemek, és egyelőre házasságot sem lehet kötni. Kanadában a hétvégén húszra emelkedett a halálos áldozatok száma.  
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

7000-nél is több embert helyeztek karanténba Pekingben a SARS-betegség miatt - közölték a kínai egészségügyi hatóságok. A városban a központban, illetve az egyetemi városrészben regisztrálták a legtöbb megbetegedést. A karanténba tett betegek számáról vasárnap este adott hírt egy helyi televízió. A beszámoló szerint a hétvégéig az atípusos tüdőgyulladást okozó vírus 1114 embert fertőzött meg, a betegek közül 56-an életüket vesztették.

Kínában néptelenek az utcák, üresek az áruházak és a buszok. Az atípusos tüdőgyulladás járvány megfékezése érdekében vasárnap bejelentették, hogy bezárnak a színházak, diszkók, internet-kávézók, játéktermek, mert gyakorlatilag lehetetlen megfelelően fertőtleníteni, szellőztetni a termeket. Zárva van Peking harmadik legnagyobb egyeteme is, senki nem léphet sem be, sem ki az épületekből. A pekingi önkormányzat elrendelte, hogy egyelőre tilos újabb házasságkötések előjegyzése az anyakönyvi hivatalokban.

A térség több országában börtönbüntetéssel fenyegette meg a hatóság azokat, akik nem tartják be a SARS terjedésének megakadályozására bevezetett intézkedéseket.

Húszra emelkedett Kanadában az atípusos tüdőgyulladás áldozatainak a száma. Az országban jelenleg 341 beteget, illetve SARS-gyanús esetet tartanak nyilván, a legtöbbet Ontario tartományban. Ázsián kívül eddig csak Kanadában voltak halálos áldozatai a járványnak. Billy Joel, Elton John nem tartotta meg kanadai koncertjét.

A legfrissebb adatok szerint 26 országban ötezer fertőzésről szereztek tudomást, és eddig 274-en haltak bele az atípusos tüdőgyulladásba. Hétfőn jelentették be, hogy meghalt az első SARS-beteg Indonéziában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!